dezinsectie urbana

Aqua K-Othrine® este un insecticid sub forma de emulsie uleioasa in apa, ce contine 2% deltametrin. Deltametrin este un piretroid de sinteza, ce actioneaza prin contact si ingestie, cu un spectru larg de combatere a tuturor insectelor din domeniul sanatatii publice. Datorita eficacitatii sporite a deltametrinului, Aqua K-Othrine se poate aplica în doze foarte mici, de numai 0.5-1.0 g s.a./ha , ceea ce micsoreaza extrem de mult impactul asupra mediului inconjurator.

Organizatia mondiala a sanatatiiTehnologia Aqua ( FFAST ) este un sistem unic, brevetat, care permite folosirea apei ca diluant, fara ca aceasta sa se evapore. Principiul ce sta la baza FFAST este simplu, dar foarte eficace. În timp ce picatura se formeaza, moleculele de alcool cu catena lunga migreaza rapid la suprafata, unde se alineaza pentru a forma o pelicula protectoare, în felul acesta împiedicând evaporarea si sporind gradul de eficacitate al pulverizarii, în orice conditii climatice.

Apa – diluant natural - Apa este alegerea ideala ca diluant în pulverizarile atmosferice. Prin folosirea apei ca solvent principal, dar si ca diluant, AQUA K-Othrine® ofer_ o serie de avantaje fata de insecticidele care se dilueaza cu motorina: este mai usor de manipulat, mai curat, nu murdareste si nu pateaza suprafetele cu care vine in contact, elimina riscul de incendiu si mirosul neplacut al motorinei. Apa ca diluant este o alegere naturala, deoarece este disponibila si ofera posibilitati de economisire cu privire la costurile suportate de utilizator, în comparatie cu diluantii pe baza de benzina sau motorina.

insecticidMetode de utilizare - AQUA K-Othrine® este multifunctional din punctul de vedere al aplicarii. În principal, el a fost conceput pentru folosirea in volum ultra redus (ULV), dar poate fi aplicat si sub forma de ceata termica. AQUA K-Othrine® poate fi utilizat in tratamentele efectuate atat la exterior, cat si la interior.

Pentru pulverizarea in volum ultra-redus, AQUA K-Othrine® trebuie diluat cu apa si aplicat cu orice echipament ULV ce elibereaza picaturi cu un diametru mediu cuprins intre 15-25 microni. In combaterea tântarilor, produsul poate fi aplicat si cu ajutorul dispozitivelor de ceata termica portabile, dar pentru a obtine o eficacitate optima, se recomanda atasarea la aparat, a unui tub de prelungire, de tip „High performance fogging” destinat special utilizarii solutiilor apoase sub forma de aerosoli calzi.

În cazul tratamentelor la interior, scoateti animalele de casa si produsele alimentare din încapere si acoperiti toate suprafetele folosite pentru pregatirea hranei.

dezinsectie

Eficacitatea tratamentului in exterior depinde de conditiile atmosferice; nu se efectueaza tratamente pe vant puternic, pe ploaie sau in miezul zilei, la temperaturi foarte ridicate (peste 35 gradeC).

Pulverizarea se va face intotdeauna in perioada de maxima activitate de zbor a insectei tinta, ca de exemplu: dimineata, pentru combaterea mustelor si seara, pentru combaterea tantarilor. Un tratament eficace trebuie inceput foarte devreme, in perioada de crestere (martieaprilie) si se va efectua la un interval de 2-3 zile, pe o perioada de 2-3 saptamani, pentru a preveni aparitia de noi adulti ; apoi, tratamente periodice, de intretinere, se vor efectua in functie de necesitati.

Eficacitate biologica  - In urma unor testari in laborator, dar si in teren, efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii in diferite tari ale lumii, a rezultat o foarte buna eficacitate a produsului Aqua K-Othrine, obtinandu-se o mortalitate de peste 86 % in combaterea mai multor specii de tantari. De aceea, OMS recomanda utilizarea insecticidului Aqua K-Othrine in programele ample de combatere a vectorilor (tantari, muste ) , atat in exterior (sub forma de ceata rece), cat si in interior (sub forma de ceata calda).

Impactul asupra mediului înconjurator AQUA K-Othrine® reduce în mod semnificativ poluarea mediului înconjurator: pe de-o parte datorita diluantului care este apa, iar pe de alta parte, datorita dozelor mici de 0.5 – 1.0 g s.a./ha si a faptului ca deltametrin-ul (s.a.) se descompune repede în mediul natural.

Informatii aditionale

Utilizare Profesionala
Producator Bayer
Tipuri Aplicare Pulverizare, ULV
Substanta Activa Deltametrina
Concentratie Substanta Activa 20 gr./litru
Concentratie de utilizare 1-2%
Combate activitatea Gandacilor, Mustelor, Tantarilor
Formulare/stare Lichid
Pret pe unitate intre 130-180 lei

Ambalaj: Flacon de 1000 ml

Produs de Bayer, Germania

Insecticid Aqua K-Othrine