Dezinfectant Cloramina T

Cloramina T este un dezinfectant cu actiuni multiple asupra microorganismelor patogene precum bacteriile Gram pozitive si negative, virusi, fungi, microbacterii si bacterii sporulate.

Produsul se gaseste sub diferite forme:

- sac de 25kg;

- galeata de 6kg

dezinfectieContinutul unui comprimat de Cloramina T:

Cloramina T 500 mg (continut minim in clor activ 25 %); amidon de porumb, stearat de magneziu, talc.

Este necesar sa cititi cu atentie prospectul inainte de utilizare. Nu trebuie sa il amestecati cu acizi sau alti agenti de curatire. Trebuie sa fie aplicat pe suprafete curate, fara urme de teregenti, bine clatite.

Produsul trebuie sa fie inchis ermetic si pastrat la temperaturi de sub 25°C, ferit de caldura, lumina si umiditate. Mod de folosire: sub forma de solutie 0,5 – 2% ( 0,5 – 2 grame la 100 ml apa)

Concentratii de utilizare (timp de contact de 10 minute) (Conform MO nr. 194 bis/26.03.2003, anexei nr. 1, partea 1, din M.O. nr. 117/ 28.02.2002):

  • Suprafete (pereti, pavimente) : solutie 2% (20 grame la 1 litru apa).
  • Lenjerie, echipamente de protectie : solutie 1-1,5% (10-15 grame la 1 litru apa)
  • Obiecte (sticla, portelan, plastic, jucarii, termometre) : solutie 1 % (10 grame la 1 litru apa)
  • Vesela: solutie 0,5%-1 % (5 – 10 grame la 1 litru apa)
  • Sticlarie de laborator folosita : solutie 2% (20 grame la 1 litru apa)
  • Pentru dezinfectia apei potabile se foloseste conform M.O. nr. 140, partea I din 3 iulie 1997, adica 20 grame la un metru cub de apa. Apa nu se consuma 24 de ore.

Dozarea concreta depinde de conditiile externe in care este efectuata dezinfectarea (contaminarea organica, temperatura,conditii climaterice, materialul suspus dezinfectiei etc.).

ATENTIE

Nociv in caz de inghitire. La contactul cu acizii se degaja gaze toxice. Provoaca arsuri. Poate cauza o sensibilizare prin inhalare.

Pastrati incuiat si nu lasati la indemana copiilor. A se pastra containerul/recipientul inchis ermetic. A nu inspira praful. In cazul contactului cu ochii, se spala imediat cu multa apa si se consulta un specialist. Purtati echipament de protectie corespunzator, manusi si masca de protectie pentru ochi/fata. In caz de accident sau boala, a se consulta imediat medicul (Daca este posibil, a i se arata eticheta). Instructiuni de depozitare: A se depozita in locuri ferite de umezeala, departe de sursele de caldura; temperatura sa fie intre – 20°C si +30°C. Datele din certificat sunt conforme cu datele din certificatul de calitate al producatorului.

Informatii aditionale

Eficienta / Arii de utilizare Concentratia solutiei Timp de expunere 
Dezinfectarea suprafetelor in insitutiile medicale si alte institutii din cadrul sectorului de igiena publica (pardoseli, obiecte, jucarii, haine etc).
1 %
30 min
Dezinfectarea suprafetelor in domeniul cresterii animalelor ( Grajduri, vehicule de transport ), cabinete vetrinare, industria alimentara 2% 30 min
Obiecte si suprafete foarte murdare 3 % 30 min
Bactericid, fungi 1% 30 min
Polio Virus
Adeno Virus
1% 30 min
Dezinfectia mediilor cu potential ridicat de aparitie a mycobacteriilor 1% 60 min.
Dezinfectia apei potabile. 10 g / 1000 lt. 30 min.
Producator Bochemie
Tip Dezinfectant Comprimate, Pulbere

Producator: Biochemie Grup, Cehia

Dezinfectant Cloramina T