Soareci

deratizareSoarecele de casa. Este la fel de raspandit si la fel de des intalnit ca si Sobolanul de casa. Are culoarea cenusie pe partea dorsala si cenusiu-alburie pe partea ventrala.

Soarecele de casa este legat de locuinta omului unde prefera locurile mai uscate, dar frecvent migreaza si in apropierea casei mentinandu-se la distante mici. O caracteristica importanta a sorecilor de casa este ca acestia in cautarea de hrana vor folosi mereu acelasi drum pana cand sursa este epuizata.

Are 4-7 gestatii pe an cu cate 1-8 pui la nastere si o maturitate timpurie (2-3 luni), el fiind foarte prolific mai ales ca inmultirea lui nu se intrerupe pe timpul iernii. Produce pagube mari prin alterarea, poluarea si imprastierea produselor peste tot si este recunoscut prin mirosul pe care-l lasa acolo unde sta. Boli raspandite: febra tifoida, dizenteria, salmonelozele, micoze si multe altele.

 

deratizareSoarecele de camp.  Aceasta specie este una din cele mai raspandite din natura. El prefera sesul uscat (pajisti, paduri, pasuni, camp cultivat, terenuri necultivate).

Soarecele de camp are o culoare bruna-cenusie sau brun-roscata si un alb murdar pe abdomen. Femela soarecelui de camp are 3-7 gestatii pe an cu cate 4-12 pui la fiecare gestatie.

Maturitatea sexuala apare la varsta de 2 luni, iar durata vietii este de 2-3 ani. Inmultirile explozive ale acestor soareci duc la invazii pe teritorii intinse, urmate de adevarate calamitati in agricultura. Cu asemenea ocazii sunt de-a dreptul “pascute” cerelalele verzi, legumele, apoi sunt consumate boabele, iar copacii sunt rosi.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

deratizare dezinsectie


  • 9 × 3 =

    You may use these HTML tags: <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <strike> <strong>

  • Comment Feed for this Post
Go to Top