Profilactica (preventiva)

Dezinfectia profilactica este procedeul care are ca scop prevenirea aparitiei si dezvoltarii unei flore microbiene cu un potential important in producerea de boli infectioase.

dezinfectie profilacticaDezinfectia ca procedeu general reprezinta totalitatea metodelor şi mijloacelor folosite pentru distrugerea virusurilor, bacteriilor, ciupercilor şi elementelor parazitare patogene, condiţionat patogene şi saprofite din mediile vizate, în vederea asigurării şi menţinerii stării de sănătate şi igienei absolut necesare.

Dezinfectia profilactică generală se face în sistem gospodăresc de 2 ori/an (primăvara şi toamna). În sistem intensiv şi alternativă se execută după fiecare ciclu de producţie, cel puţin de 2 ori/an.

dezinfectie profilactica

Eficienţa dezinfecţiei depinde de: alegerea corespunzătoare a decontaminantului în funcţie de germeni, calitatea materialului de construcţie, temperatura de executare a dezinfecţiei; calcularea corectă a concentraţiei optime şi cantităţii/m2 sau m3 de aer; prevenirea recontaminării spaţiilor dezinfectate prin folosirea barierelor sanitare; separarea adăposturilor dezinfectate de cele aflate în lucru; aplicarea uniformă a soluţiilor decontaminante şi în strat subţire; respectarea timpului de contact; calitatea fizică, chimică şi bacteriologică a apei de diluţie; gradul de limpezire a suprafeţelor spălate cu detergenţi.


____________________________________________________________________________________________________________________________

deratizare dezinsectie


  • 9 − 8 =

    You may use these HTML tags: <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <strike> <strong>

  • Comment Feed for this Post
Go to Top