Dezinsectie

acaromDezinsectia este actiunea de prevenire sau de combatere a artropodelor vectoare germenilor patogeni sau daunatori pentru om.

 

Dezinsectia are trei aspecte principale:

1. Completeaza sau inlocuieste masurile de dezinfectie in munca de prevenire si combatere a unor boli transmise de artropode (tantar, paduche, purice, capusa).

2. Contribuie la realizarea mediului igienic al omului prin distrugerea sau indepartarea unor artropode direct suparatoare (hematofage, intepatoare etc.)

3. Contribuie la imbunatatirea activitatii agricole si de zootehnie, precum si la conservarea bunurilor alimentare, prin distrugerea sau indepartarea unor artropode daunatoare pentru planta si animale.

 

Din punct de vedere practic, dezinsectia este de doua feluri:

1. Dezinsectia preventiva are drept scop indepartarea posibilitatii de multiplicare si de invadare a unor artropode daunatoare.

2. Dezinsectia de combatere sau in focar urmareste distrugerea sau indepartarea lor din mediul inconjurator omului. Dezinsectia de combatere face parte din metodologia luptei in focar (epidemic, epizootic sau de daunatori) si cuprinde in primul rand cunoasterea metodologiei de dezinsectie fizica si chimica.

 

Aplicarea tratamentului de dezinsectie se poate face sub mai multe forme si cu diferite aparate/echipamente:

 • Dezinsectie prin pulverizare cu pompa mecanica:

Tratamentul de dezinsectie cu ajutorul pompelor mecanice se realizeaza prin dilutia in apa a substatei active in concentratii de 3-5% (in functie de producator si grad de infestare). Din pompa se pulverizeaza suprafata tratabila, la baza peretilor si pe cantul usilor si a ferestrelor. Se insista pe zonele cu guri de canalizare.

 • Dezinsectie prin pulverizare cu atomizorul:

Se foloseste in special in spatii mari: hale de productie, de stocare, spatii deschise sau inchise. Ca si in cazul pulverizarii cu pompa mecanica procedeul este acelasi. Se dilueaza in apa substanta activa in concentratie de 3-5% (in functie de producator si grad de infestare). Din atomizor se pulverizeaza suprafata tratabila. Pulverizarea se face la nimim 3 metrii. Particolele pot ajunge si la 10 – 11 metrii. Se insista pe zonele cu grad ridicat.

 • Dezinsectie cu capcane adezive si geluri:

Acest tip de tratament se aplica in special acolo unde substanta activa nu poate sa intre in contact cu produsele sau obiectele din zona tratata. Capcanele se monteaza in zonele de unde se considera ca ar fi sursa de infestare dar si pe toata zona tratata. Gelul cu efect indelunat de pana la 6 luni se aplica pe preferinta in crapaturi si mai ales in zonele de acces ale insectelor.

 • Dezinsectie prin termonebulizare
 • Dezinsectie prin nebulizare
dezinsectie

____________________________________________________________________________________________________________________________

deratizare dezinsectie

 • Dana Milea
  #1 written by Dana Milea  6 years ago

  Buna ziua,
  Sunt reprezentanta unei asociatii de proprietari de 30 apt. Cativa locatari au gasit in ultima vreme niste gandaci imensi in apartamente. Ne/ar interesa sa faceti o constatare si o oferta de pret pt dezinsectie.
  Va multumimi,


 • 9 + 8 =

  You may use these HTML tags: <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <strike> <strong>

 • Comment Feed for this Post
Go to Top