Plosnite

insecticid plosnitePlosnitele sunt insecte parazite, de culoare roșie, cu corpul turtit și cu miros urât caracteristic, care trăiesc prin crăpăturile pereților sau ale mobilelor și se hrănesc cu sângele omului.

Caracteristici

Cca. 5-8 mm lungime, puternic aplatizate, maron roscat. Larvele se dezvolta din ou ajungand insecte adulte dupa parcurgerea a cinci stadii. Aceste plosnite se hranesc cu sange. Printr-o mica intepatura se hranesc si apoi se umfla puternic si capata o culoare rosu închis pana la negru. In timpul zilei se adapostesc in ascunzatoare, ca de exemplu crapaturi, saltele, tevi de scurgere, tablouri, etc.. Exemplarele adulte pot suporta frigul si pot trai fara hrana saptamani intregi. Cel mai adesea sunt invadate dormitoarele.

insecticid plosniteProbleme

Intepatura insectei mature si a larvelor este realizata de obicei pe intuneric. Lichidul secretat de glanda salivara in acest timp este toxic si determina în cazul copiilor inflamatii care pot irita si după 7 zile. Se ajunge de asemenea la inflamatii ale pielii pe suprafete mari, perturbari ale starii generale si slabirea vederii. In cazul unui atac puternic, acestea provoaca neplaceri datorita raspandirii mirosului lor neplacut in incapere.

Problema plosnitelor a luat deja amploare in America, New Yorkul, unde insectele au luat in stapanire cladiri de birouri, cinematografe sau magazine, fiind orasul cel mai afectat. Potrivit Asociatiei nationale pentru controlul daunatorilor din SUA, plosnitele impun probleme mai mari in zonele urbane si suburbane, intens populate cu oameni care traiesc aproape unii de altii si interactioneaza constant in spaii inchise.

dezinsectie plosniteDaca oamenii stiu unde sa se uite, plosnitele sunt usor de depistat. Au dimensiunea si culoarea unui sambure de mar, le place sa migreze si se ascund in valize, cutii sau pantofi, in apropierea unei surse de mancare. Plosnitele sunt vietati nocturne si evazive si, in afara de saltele si lemnaria patului, mai pot fi gasite in spatele sipcilor, intrerupatoarelor electrice, ramelor de tablou, tapetului sau in crapaturile din mobila. Desi nu transmit boli oamenilor, ele pot provoca mancarimi usturatoare sau reactii alergice. In plus, stresul emotional si mental provocat de intepaturile plosnitelor poate avea consecinte grave si nu trebuie ignorat

____________________________________________________________________________________________________________________________

deratizare dezinsectie


  • 6 + 8 =

    You may use these HTML tags: <a> <abbr> <acronym> <b> <blockquote> <cite> <code> <del> <em> <i> <q> <strike> <strong>

  • Comment Feed for this Post
Go to Top