Insecticid Ficam WP 80

Ficam®W (WP 80) (Bendiocarb 80% w/w) este un insecticid carbamic, formulat ca o pulbere fin-polimerizata de culoare alb -bej, fara miros, extrem de uşor miscibila cu apa (dizolvabila). Este fotostabil si biodegradabil, nu pateaza, nu lasa urme, nu este coroziv.

insecticid Ficam WP 80

• Copiind, prin structura sa chimica, un mecanism de aparare folosit de plante (mai precis de specii de stejar din familia Fagaceelor, specia Quercus) care-si omoara insectele nedorite infiltrate in scoarţa prin eliminarea unei substante bogate in rasini taninice – gali nut, bendiocarb-ul, ca substanta activa si, implicit, Ficam®W (WP 80), are o eficacitate deosebita impotriva tuturor insectelor daunatoare, reprezentând alternativa ideala pentru combaterea rezistentei încrucişate dobândite la insecticidele organofosforice si piretroide.

Ficam®W (WP 80) actioneaza ca un ester carbamic, prin contact si ingestle, fiind un inhibitor al colinesterazel – o enzima necesara pentru transmiterea normala a impulsurilor nervoase – fapt ce conduce la paralizarea aproape instantanee a insectelor daunatoare, urmata in scurt timp de moarte.

Ficam®W (WP 80) combate o varietate foarte larga de insecte de disconfort din igiena publica (purici, ploşniţe, capuse, gandaci) dar si dăunători al produselor agricole depozitate. Are o eficacitate deosebita si impotriva păianjenilor si viespilor, precum si a intregului spectru de centipede si milipede.

insecticid Ficam WP80

• Produsul se dilueaza cu apa si se aplica pe suprafeţe cu ajutorul unei pompe corespunzătoare activitatii de dezinsectie, astfel: se Introduce in pulverlzator cantitatea necesara de apa, se adauga insecticidul, se inchide pulverizatorul si se agita bine inainte de utilizare, precum si dupa fiecare perioada de nefolosire. Ficam®W (WP 80) poate fi utilizat prin tratamente pe suprafeţe, in Interiorul sl in afara (in jurul) locuinţelor, birourilor, spitalelor, In hoteluri, restaurante, cantine, unitati industriale cu profil alimentar, abatoare, depozite, ca si in centre comerciale, magazine, mijloace de transport sau locuri in care se depoziteaza gunoaiele. Se prepara o soluţie proaspata ori de cate ori este nevoie; nu se pastreaza soluţia diluata.

• Se pulverizează uniform pe suprafeţele infestate, cu ajutorul unei diuze sub forma de evantai, la un debit de 0,5-0,7 L/ min. Se insista in mod special in tratarea spatiilor libere si a crăpăturilor din pereţi, a posibilelor focare de Infestare. Remanenta Insecticidului depinde foarte mult de curatenia sl de natura suprafeţei tratate; de aceea, tratamentul se repeta de cate ori este necesar.

• La un nivel mai mare de infestare, cand se solicita o extindere a remanentei si in condiţii de igiena precara a locurilor de tratat se dizolva 30g produs In 5L apa (0,6%).• La un nivel mic – mediu de infestare si in condiţii normale de Igiena doza recomandata de lucru este 15g produs, dizolvat in 5L apa (0,3%).

Tratamente specifice:

Combaterea cuiburilor de viespi - Eficacitatea Ficam®W (WP 80) in tratamentul cuiburilor de viespi a fost evaluata in 54 de teste efectuate in diferite locaţii precum : case, scorburi ale copacilor, gropi cu balegar, etc. Tratamentele cu Ficam<lW (WP 80) la rata de dilutie de 0,6% si doze de aplicare cuprinse intre 0,25-0,5 L soluţie / cuib au condus la o combatere completa a viespilor, in 24 de ore de la tratament. Viespile au devenit muribunde la 5min. de la începerea tratamentului, fara sa manifeste semne de iritare sau comportament agresiv.

• Combaterea puricilor -Test de laborator – un covor din nylon a fost tratat cu Ficam®W (WP 80) la dozele recomandate (0,3%), iar puricii de pisica care au venit in contact cu acest covor au fost doborâţi In proporţie de 100% in mal puţin de 24 de ore de la tratament.

Combaterea puricilor si căpuşelor -Testare in teren => In 4 testări efectuate cu Ficam®W (WP 80) aplicat la dozele speciale recomandate (0,6%) s-a obtinut o combatere rapida a puricilor de câine si pisica, inregistrandu-se o mortalitate de 100% in 30 de zile de la tratament.

dezinsectie• Datorita caracterului sau unic pe plata, bendiocarb-ul este singurul carbamat acceptat, in continuare, ca si substanta activa in produsele biocide, de catre Directiva UE (BPD). Datorita eficacitatii dovedite in timp, conţinutului ridicat de substanta activa si, nu in ultimul rand, versatilitatii sale, Ficam®W WP 80 este singura soluţie de combatare a rezistentei incrucisate dezvoltate de insectele daunatoare la insecticidele clasice, precum si instrumentul ideal pentru eradicarea infestărilor masive si complexe, acolo unde toate celelalte insecticide au dat gres.

Compozitie: 100 g de Ficam W (WP 80) contine 80 g de bendiocarb(80%) si coformulanti pana la 100g.

Ambalaj: Flacon de 500 g.

Informatii aditionale:

Utilizare Profesionala
Producator Bayer
Tipuri Aplicare Pulverizare
Substanta Activa Bendiocarb
Concentratie Substanta Activa 800 gr./kg
Concentratie de utilizare sub 1%
Combate activitatea Capuselor, Furnicilor, Gandacilor, Moliilor, Mustelor, Paianjenilor, Plosnitelor, Puricilor, Tantarilor, Viespilor
Modalitate de ambalare 500g
Formulare/stare Pulbere
Pret pe unitate peste 200 de lei

Produs de Bayer, Germania

*destinat utilizatorilor profesionali

insecticid Ficam WP 80